Tags: #pentekening

Over  Erik

Een wereld van stippen en lijnen in inkt

Uitgekiende vormen, hersenspinsels, ritmes en detaillering met fijne stippen en lijnen – dát is de wereld van Erik Stokker. Esthetiek op papier, zonder dat het je als kijker wordt voorgekauwd. Je wordt uitgenodigd om in het werk te kruipen, te dwalen en te ontdekken. Dan pas zie je het. En begrijp je het. De tekeningen zijn getekend met ‘ouderwetse’ rOtring-pennen en een flinke portie geduld. Welkom in Eriks wereld.

Achtergrond – Ik teken al zolang ik mij kan herinneren. Uitgekiende vormen, ritmes en detaillering, altijd met veel geduld. Begin jaren negentig ontdekte ik op het Cibap de rapidograph rOtring-tekenpennen. Die zijn goed voor het diepste zwart dat een pen op papier kan brengen. Prachtig! De pennen zijn zo fijn dat ik de kleinste details intens kan tekenen en zo een beeld kan maken dat je als kijker doet verwonderen. Je kunt dwalen in de verschillende figuren en vormen, zoekend naar herkenning. Of je ontdekt een wereld die je nooit eerder hebt gezien

Erik Stokker, (24-10-1971, Grolloo) woont in Pesse (Drenthe) maakt abstracte pentekeningen. Hij ging naar het Cibap en studeerde communicatie aan het Windesheim in Zwolle. Hij werkte in de reclamewereld als grafisch vormgever en verzorgt nu de marketing voor een internationaal bedrijf.

De naam artbyest wil zoveel zeggen als kunst(art) door(by) Erik Stokker(est).

Erik Stokker

Grootslag 19C

7933 RL Pesse

info@artbyest.com

www.artbyest.com

Werk van Erik