Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Laura

Het werk van Laura is overwegend gemaakt van aardewerkklei, dat tijdens het bakken een dieprode kleur krijgt. Deze ijzerrijke klei werkt als een donker contrast met de engobe-laag die ze eroverheen aanbrengt. Dit wordt als het ware haar canvas waarop ze haar decoraties in verschillende fasen met meerdere lagen gekleurde slib aanbrengt.

Ze houdt van het maken van functioneel werk waarbij de gebruiker in contact komt met haar dik gelaagde decoraties.
In tegenstelling tot het functionele keramiek, neemt ze ook de vrijheid om te experimenteren met andere decoratietechnieken. Deze decoratieve experimenten omvatten vaak de sgraffito techniek waarbij ze in tegenstelling tot het opbouwen van decoraties met dikke lagen gekleurd slib, ze juist lagen verwijdert door deze af te krassen, waardoor de onderliggende donkerrode terracottaklei zelf zichtbaar wordt. Met verschillende draad- en lusgereedschappen tekent ze lijnen in de klei en verwijdert zo voorzichtig de gewenste lagen en creëert patroondecoraties in reliëf.
Dit reliëf wordt verder benadrukt in de laatste stook door de toepassing van haar glazuren.

Uiteindelijk is ze gefascineerd door het gebruik van tactiele oppervlaktestructuur in haar keramiek door zowel additieve als reductieve oppervlaktetechnieken te gebruiken die haar spel met kleur nog meer benadrukken.

Laura Hilhorst
Verwoldseweg 41
7245 VZ Laren (Gld)
laura@terrakotta.nl
www.terrakotta.nl
0573-421664

06-54364383

Werk van Laura