Tags: #mozaiek #alle kleuren

Over Marné

Na jarenlang portret- en modelboetseren, werd mozaïek uiteindelijk haar passie. Aangewakkerd door reizen naar koningssteden in Marokko, bezoek aan het Alhambra, Park Guëll en de Tarotgarden in Toscane van Nicky de Saint Phalle, heeft zij zich volledig toegelegd op het maken van mozaïeken.

Het werken met kleur en de veelheid aan mogelijkheden met divers materiaal, werd een gebied waarin veel te ontdekken viel en veel voldoening te behalen.

Ook de uitbundigheid die Hundertwasser tentoonspreidde, door het toepassen van kleur, die vaak ontbreekt in een grauwe wereld, inspireert haar om kleur te integreren in de dagelijkse omgeving. Zowel in binnen- als in buitenruimtes, samenwerkingsprojecten of solo werk.

Op de Croeselaan in Utrecht, is er m.b.v. zo’n 60 vrijwilligers het SDG-path ontstaan, Het Sustainable Development Goals-path, bevat alle 17 doelen uitgevoerd in mozaïek.

Bankjes op schoolpleinen, waar de kinderen de ontwerpen voor aanleveren en zelf mee mozaïeken en in 2023 en lange bank in Odijk, ter ere van het 50-jarig bestaan van de Rotary Club, waaraan de buurt, scholen en de Rotary leden hebben meegewerkt.

Zij volgde de leraaropleiding Handvaardigheid, later ook de Eerste graad docentenopleiding aan de HKU. En weer later de VABK, Vrije Academie voor Beeldhouwkunst in Driebergen. Daarnaast diverse mozaïekcursussen.

Marné exposeerde haar werk tijdens de atelierroutes in Utrecht, sinds 2004

Was gast-exposant bij het mozaïekgilde in Den Bosch in het Kruidhuis

En diverse kleine exposities waaronder in ‘Atelier Meeuw’ en ‘Het Kaasschaafcollectief’ in Utrecht.

Kijk ook op https://www.instagram.com/marnies_magical_mosaic/

En op https://www.instagram.com/mozaiekmonumenten/

Of op mijn site www.mozaiekmonumenten.nl

En neem graag contact met mij op via email: atelier117@kpnplanet.nl

Werk van Marné