Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Mia

Na een werkzaam leven als doktersassistente en medisch secretaresse ben ik aanvankelijk ruim tien jaar bezig geweest met mode en coupeusestudie, door steeds mijn eigen kleding te maken.

Mijn man, van oorsprong leraar met onder andere handenarbeid in zijn portefeuille, maakte reeds beelden in keramiek, mergel, steen en brons.

Hierin had ik soms een aandeel in de aankleding van de bronzen figuren.

In ons enthousiasme hebben we samen een tijdlang de bronzen beelden bij de gieter “brute” afgehaald en zelf afgewerkt. Dat wil zeggen: ik mocht het schuur- en slijpwerk doen; giet – en ontluchtingskanalen en de ontstane membramen afschuren, zodat er een glad beeld overbleef. Daarna sloegen we samen aan het patineren.

Onder aan de ladder begonnen, leek het me leuk om zelf iets te creëren. Dus maakte ik aan de hand van een tekening mijn eerste beeld. Voor mijn verdere ontwikkeling ben ik toen in sept. 2006 met veel plezier lessen gaan volgen bij Armand Naebers in Hoensbroek.

Tussentijds heb ik nog kortdurend cursussen gevolgd bij Kumulus in Maastricht en aan de Kunstacademie in Genk.

Omdat ik van variatie houd probeer ik mooie waarnemingen in gedachten, woord of beeld op mijn eigen manier vorm te geven, hoofdzakelijk in Brons, soms in Keramiek of Steen.

Mia Schurgers-Jetten

Contactgegevens: jaa.schurgers@home.nl

Werk van Mia