Tags: #zeefdruk #abstract

Over Peter

‘KUNST TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN’

Peter O. Gerrits heeft zich sinds 1995 gespecialiseerd in het maken van zeefdrukken. Hij volgde daarvoor lessen in het Grafisch Centrum te Groningen. Het Grafisch Centrum in de Warmoesstraat is een werkplaats voor toepassing van grafische technieken zoals: houtgravure, ets, lithografie, houtdruk, zeefdruk en typografie. In het Centrum wordt nog steeds gewerkt op instrumenten van leden van ‘De Ploeg’. Gerrits is al vele jaren in voornoemd Centrum wekelijks actief als zeefdrukker.

Modern design heeft zijn grote interesse en is zijn passie; hij is autodidact in toepassingen van het paletmes en acrylaten, waarbij hij steeds zoekt naar uitdagingen in vorm en nieuwe (digitale) technieken. Hij ontwerpt, zeefdrukt en schildert voornamelijk (geometrisch-) abstract en noemt zijn werk ‘thematisch abstract’. Het werk van Gerrits is een continu experiment van zoeken naar schoonheid en harmonie van en in abstracte vormen. Daarnaast probeert hij ook om kunst betaalbaar te houden voor een breed publiek door vaak kleine voorstudies van groter werk als kaart te verkopen.

Maar het handmatige aspect van zeefdrukken en het bereiken van hoge precisie in combinatie met primaire, esthetische vormen, is waar hij het meest van geniet.

Gerrits exposeert met regelmaat. Een deel van zijn werk is permanent te bezichtigen bij de Stichting Nobilis, Centrum voor prentkunst in Fochteloo. Van 2018 tot 2024 was Peter O. Gerrits voorzitter van de Stichting Nobilis.

Contactgegevens Peter O. Gerrits

thematisch abstract, constructivisme

Weidebloemenweg 54

9302 AD Roden

phone  : 06 5084 9392

email   : pogerrits@gmail.com

website: petergerrits.nl

Werk van Peter