Historisch Erfgoed                                                                                 

        Leiden                                                                                               

VERENIGING TOT BEHOUD

VAN DE CULTUURHISTORIE

 

Direct beschikbaar: museum- en kunstdepot in historische gebouw te Voorhout                                     

In het buitengebied van Voorhout, vijf minuten vanaf de A44, heeft onze vereniging de beschikking over het gebouwencomplex De Vesting aan de Rijnsburgerweg in Voorhout.

De Gemeente heeft in het bestemmingsplan “Landelijk Gebied” expliciet voor deze gebouwen als permanente bestemming vastgelegd: stalling en depotruimten voor musea en cultuurinstellingen.

 

De gerenoveerde – historische – gebouwen zijn de ideale vestigingslocatie voor een museumdepot, kunstdepot of collectiegebouw. Unieke ligging in het centrum van de Bollenstreek met rondom weilanden en bollenvelden. De gebouwen zijn door de Rijksgebouwendienst gebouwd als munitie-opslag en als depot voor het Legermuseum. Ze beschikken over een natuurlijke klimaatbeheersing en een zeer hoge vloerbelasting. Elke indeling is mogelijk. Ook een verdieping, entresol of palletstelling is inpasbaar zonder kostbare voorzieningen.

Momenteel is er nog één gebouw van 375 m2 beschikbaar voor verhuur of verkoop.

Oplevering als casco of sleutelklaar volgens uw specificaties.

In de bijlagen treft u fotomateriaal en details aan van De Vesting.

 

Extra mogelijkheid: logistieke dienstverlening is beschikbaar

Vervoer vanuit en naar uw museum, alsook het technisch- en administratief beheer, onderhoud & handling van de opgeslagen collectie is – als u dan wilt – mogelijk via de inzet van vrijwilligers van onze vereniging Historisch Erfgoed Leiden.

Indien u belangstelling heeft voor dit aanbod, nodigen wij u uit voor een bezichtiging. Met genoegen zullen we u rondleiden en de vele mogelijkheden met u bespreken welke wij kunnen bieden.

Met vriendelijke groet,

Vereniging Historisch Erfgoed Leiden,

Pieter van Ruiten, secretaris

071 501 8930

pietervanruiten@hetnet.nl