Tags: #kleuren #collage #schilderij

Over Barbara

Ik ben geboren in het noorden van Duitsland en ik heb met 19 op Terschelling de liefde van mijn Leven gevonden.

Wij hebben beiden in het noorden van Nederland gewerkt en gewoond en toen onze  kinderen het nest verlieten was er weer meer tijd voor mijn tweede liefde; namelijk het tekenen en schilderen.

Op de kunstacademie Minerva in Groningen leerde ik naast andere materialen ook nieuwe manieren kennen om mijn verwondering over de wereld uit te drukken.

Nu gebruik ik papier, doek of paneel en een kleurenpalet van olie- of acrylverf. Ook werk ik sindsdien met verschillende printtechnieken ( etsen, houtsneden en geleiprints ) die ik soms  verwerk tot collages.

Ik ben geboeid door mens en natuur  en kan er steeds weer verwonderd naar kijken.

Ik begin aan een werkstuk zonder vast omlijnd plan en zo is het mogelijk, dat het zijn eigen weg zoekt. Een portret gaat bijvoorbeeld een eigen leven leiden doordat er vormen ontstaan, die tot interpretatie uitnodigen.

Ook lijnen en kleurvlaktes lijken voor mij vaak op voet van oorlog met elkaar te staan, totdat ze tot een geheel versmelten.

Ik geniet van het productieproces en vind het resultaat geslaagd als het me verrast en iets van de magische realiteit weerspiegelt.

Heb je een kunstwerk gevonden dat je aanspreekt, dan kun je met mij in contact komen via

  • mailadres : barbarajarrasz@gmail.com
  • telefoonnummer : 06-12090225

Werk van Barbara