Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Bastiaan

Bastiaan Mol (1954)  is een kunstenaar/ illustrator gevestigd in Rotterdam-Delfshaven .

Zijn opleiding tot illustrator kreeg hij (van 1986-1991) aan de academie voor Kunstambachten ROGER AVERMAETE , in Antwerpen .

Vóór die tijd tekende en schilderde hij al vrijwel dagelijks van kinds af aan, autodidact. Onderwerpen voor zijn werk zijn oa dieren( vooral vogels) , door muziek geinspireerde portretten , oude Hollywood filmsterren , en vooral de laatste jaren is de mannelijke figuur het grootste aandeel in zijn oeuvre.

Jarenlang moest de kunst op een tweede plaats komen ,naast de job die de rekeningen moest betalen .Sinds 2016 werkt hij echter fulltime en schildert hij elke dag.

Vanaf 2016 ook werden zijn art websites opgezet en kwam er meteen ook veel meer interesse vanuit het buitenland. En dan vooral voor de werken met de man als onderwerp was veruit de meeste belangstelling. Hierdoor werd dat aandeel van zijn werken ook steeds groter en kreeg hij een naam als ‘queer-art kunstenaar’.

Van 2013-2019 schilderde hij 53 portretten van Portugese fadozanger(-essen) .De meeste van deze werken hangen reeds in Portugal . Twee daarvan maken deel uit van de vaste expositie van een klein museum in Lissabon , dat de nagedachtenis bewaard van fado grootheid Alfredo Marceneiro.

Bastiaan Mol ontving hiervoor een erelidmaatschap van dit museum en een oorkonde als dank voor zijn bijdrage aan de Portugese fadoscene in het algemeen en aan het museum in het bijzonder. Vele geportretteerde fadozangers werden vrienden en er bleef ook een constant contact door de jaren .

Veelgebruikte materialen  in zijn werk zijn aquarel , gouache , pen+inkt , softpastels en , in mindere mate  ook acryl en olieverf op paneel of doek.

Dikwijls worden genoemde materialen ook door elkaar gebruikt binnen één werk, als een mixedmedia-schilderij.

Niet aan één stijl of materiaal gebonden worden steeds nieuwe mogelijkheden uitgeprobeerd.

Voor zijn werken worden vaak modellen gebruikt,maar ook foto`s kunnen een inspiratiebron vormen , zonder echter klakkeloos te kopieren. Er moet steeds wel een creatieve vorm aan worden gegeven .Exposities van zijn werk zijn vooral in zijn eigen stad ,Rotterdam te vinden  , met af en toe uitzonderingen , zoals de groepsexpositie Precious Paperworks bij Galerie Mooiman te Groningen,waar van 12 december 2021 tot 26 maart 2022 , 30 van zijn mannenschilderijen te zien waren .Bastiaan Mol werkt vooral vrij ,met af en toe een opdracht ,als die binnen zijn visie en stijl past.

bgjm_rotterdam@planet.nl
instagram : bastiaan_mol.art
www.bastiaanmol.com
www.bastiaanmol-art.com

Werk van Bastiaan