Tags:  #schilderij #portret #bloemen

Over Dominique

Dominique Decoster alias Dodec, geboren 09/06/1965 te Brugge, België.

Kunst zit in de genen.  Mijn overgrootvader Octave Rotsaert (Brugge, 21 juli 1885 – 26 maart 1964) inspireerde mij, hij was een schilder en beeldhouwer die onder andere de hand had in het beeld van koning Albert op het zand te Brugge, de buffels aan de buffelbrug en vele andere iconische beelden te Brugge.

Op 25- jarige leeftijd ben ik gestart te schilderen met olieverf.  Naast de zorg voor 3 kleine kinderen en de steun van mijn man, ben ik erin geslaagd om mijn hobby verder uit te bouwen tot een ware passie.

Met behulp van afstandsonderwijs, het volgen van schilderkunst bij wijlen Johan Nyssen, kunstacademie met nadruk op schilderkunsten te Brugge van 2016 tot 2020 en jaren zelfstudie heb ik mijn schilderen meer en meer kunnen uitbouwen en verfijnen…. Zowel met paletmes als met schilderborstel.

Wat mij raakt zijn de dagelijkse taferelen die zich rondom mij afspelen, emoties, natuur, kleuren, figuren gecombineerd al dan niet met felle kleuren, ook portretten zijn vaak het onderwerp van mijn schilderijen.

We leven met z’n allen in een wereld waar positiviteit voor veel mensen ver te zoeken is, corona, oorlog, …. Ik wil mij daar niet laten door meesleuren en probeer met mijn werken een stuk vrolijkheid, geluk en kleur bij te brengen…

Ik ben eveneens niet bang om met andere elementen te experimenteren, zoals op doek werken met zand en/of jeans… of met lege koffiecapsules en ijzerdraad….

Ook een cursus beeldhouwen en letterkappen hebben mij op weg geholpen om nieuwe dingen te creëren. In vorming plus heb ik leren werken met klei, keramiek is eveneens een uitdaging voor mij…

Gedurende 9 jaar heb ik een kunstatelier uitgebaat samen met een collega-kunstenaar waar we naast het exposeren en verkopen van eigen werk ook workshops schilderen en keramiek gaven.  Geregeld werd het atelier opengesteld voor werken van gastkunstenaars.

Mijn droom en doel is om met mijn werken mensen te inspireren, dat ze bij ’t zien ervan een vorm van herkenning en geluksgevoel ervaren.

www.dodecart.be

Werk van Dominique