Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Gabriella

Wij leven in een wereld van vorm en dat in mij wat aandacht vraagt, roept vormen op: beelden, houdingen, kleuren…
Uit deze caleidoscoop ontvouwt zich een vorm van waaruit ik begin te werken. Voor mij vraagt werken vanuit vorm een bepaalde aandacht, concentratie.
Deze focus ervaar ik als nodig om door een proces heen te gaan. Met iedere verflaag die ik aanbreng, kan ik dieper in mijn systeem, opent zich de volgende laag.
De beweging vanuit mijn voelen is cirkelvormig. Hij begint met loslaten en halverwege gebeurt er iets magisch. Het loslaten houdt op en ik stroom vol met stilte, evenwicht. Het hele proces begint met het gevoel van de weg zoeken om uiteindelijk vast te stellen dat de plek die ik dacht verloren te zijn is teruggevonden. Sterken nog, ze was nooit echt verdwenen. De cirkel sluit zich… ik ben thuis.
Leven gebeurt, er is voortdurend beweging, verandering….
Sommige ervaringen laten diepe indrukken na die vaak een impuls geven aan een nieuwe vormuiting. De driedimensionale objecten aangebracht voor de schilderijen zijn daar een voorbeeld van.
Ik werk met relatief weinig kleuren. Door deze te mengen ontstaat een heel eigen kleurenpalet. Penseelstreken zijn nauwelijks zichtbaar in mijn werk door het gelaagde schilderen met marterpenselen. Vaak breng ik daarnaast reliëfs aan op basis van zijde die voor contrast zorgen.

Gabriëlla Willekens
Wolfhezerweg 120-23
6874 AW Wolfheze
Tel: 0264821669
Website: www.bozarts.nl

Werk van Gabriella