Tags: #schilderij #stilleven #landschap

Over  Ginie

Ginie Ruitenbeek woont en werkt tegenwoordig in Utrecht.

Na de middelbare school heeft ze de hts-bouwkunde gevolgd in Zwolle. Voor haar werk verhuisde ze naar Amsterdam. Naast haar werk en haar gezin heeft ze altijd tijd vrij gemaakt om te schilderen. Toen ze merkte dat ze niet voldoende “gereedschap” meer had om verder te komen, besloot ze in de avonduren een kunstacademie te gaan volgen.

In 2012 is ze afgestudeerd aan de Wackers Academie te Amsterdam. Op deze klassieke academie heeft ze heel veel modelgetekend, maar haar belangstelling gaat uit naar het schilderen van stillevens, bloemen, bladeren en (industriële-) landschappen.

In haar eerste stillevens waren de onderwerpen op ware grootte afgebeeld. Na verloop van tijd is ze gaan experimenteren met het “opblazen” van de onderwerpen. Daardoor ontstaat soms een vervreemdend effect en gaat het niet alleen meer om de compositie en het voorwerp, maar gaat het vooral ook over vorm, restvorm en kleur. Bij de stillevens, bloemen en bladeren is het uitgangspunt kijken en werken naar de waarneming.

In haar landschappen verbeeldt ze vooral de ruimte, en desolate sfeer, die ze ervaarde op de reizen die ze maakte naar o.a. Scandinavië, IJsland en Groot-Brittannië.

Als tegenhanger van de natuurlandschappen maakt Ginie ook industriële landschappen. Hierbij hebben lijnen en vlakken de hoofdrol. Grijstinten gecombineerd met vaak zachte kleuren bepalen hier de ook vaak verlaten sfeer.

Pas na het afronden van de academie is ze gaan exposeren. Inmiddels heeft haar werk op meerdere kunstbeurzen en in galeries gehangen.

Zie ook: www.ginieruitenbeek.nl/

Contactgegevens:

Email: ginieruitenbeek@hotmail.com

Tel. 06-54623492

Werk van Ginie