Tags:  #schilderij #collages #acryl

Over Helma

Collages – Helma Derksen (1958)

Ik ben altijd geïntrigeerd en geïnspireerd geweest door symboliek, archetypen en beelden met een verhaal. Een verhaal wat niet meteen zichtbaar hoeft te zijn, maar wel nieuwsgierig maakt. Zo hield ik als kind van sprookjes, was ik later actief in sjamanisme, werk ik via geleide visualisatie met krachtdieren en heb ik jarenlang met spiritual teachers / sjamanen gewerkt in mijn reizen in Peru. Droombeelden uitleggen en werken met tarotkaarten is ook zo’n ‘dingetje’ – beelden met een verhaal.

In mijn artistieke leven ben ik ooit begonnen met schilderen van stillevens en portretten, eerst met aquarel en olieverf, vervolgens met acryl. Dit was leuk om technische vaardigheden op te doen, maar zette me ook -teveel- vast in de ‘werkelijkheid’.

Om wat vrijer en sneller beelden te kunnen creëren en mijn fantasie te prikkelen tot het maken van onverwachte composities ben ik begonnen met het maken collages. Deze collages ontstaan als vanzelf, zo ook het verhaal wat zij vertellen. Daarbij let ik er wel op dat kleuren niet met elkaar vloeken, dat beeldopbouw prettig is om naar te kijken.

Telkens als er eentje af is, zit ik er zelf vaak verbaasd naar te kijken. Hoe leuk is dat… J

Einde biografie

—————

PS Ik heb (nog) geen eigen website voor de collages.

Prijzen op aanvraag, want kunnen op diverse maten/papierkwaliteit besteld worden en dus met verschillende prijzen.

Contact via helma_sjamaan@hotmail.com

Werk van Helma