Tags: #allekleuren #schilderij #dots #acryl #dotpainting

Over Kitty

Geboren in Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, België in 1969, Kitty groeit op in een arbeidersgezin. Ze volgt de richting Handel in het middelbaar onderwijs welke haar een job biedt in een accountantskantoor waar ze de boekhouding van A tot Y leert uitvoeren. Momenteel woont Kitty in Antwerpen-Berchem met haar partner en hun 2 zwarte katten.

Haar grote passie is Australië. Reeds vanaf de leeftijd van 12 heeft ze verschillende boeken over Australië en het lijkt wel of dat land haar roept, ze droomt ervan om daar te leven en te werken. In 1994 gaat ze voor de eerste keer op vakantie naar Australië, OZ zoals ze het noemt. Ze verliest haar hart aan OZ, de ‘droomtijd”, de rode aarde, het land, de Aboriginals – hun simpele leven en geweldige humor. Ze keert nog meerdere keren terug naar OZ en elke keer verrijkt ze zich met een nieuw schilderij, gemaakt door Aboriginal artiesten.

In 2001 begint ze zelf te schilderen, acryl op katoendoek. Felle en contrasterende kleuren in combinatie met zwarte lijnen. Haar werken lijken een beetje op het werk van Keith Haring maar dan met hoekige lijnen en telkens vergezeld een verhaal het schilderij.

Sommige jaren schildert ze, andere jaren niet, haar job wordt enorm stresserend en ze weet dat als ze schildert, ze de stress van zich kan afzetten. Schilderen is goed voor haar gezondheid.

Ze begin de hoekige lijnen te combineren met punten oftewel dots (zoals de Aboriginals) met veel andere technieken, acryl gieten, werken met een paletmes, kleine stukken handgemaakte kant, schilderen met houten stokjes enz. Zo krijgt ook een mineralenreeks gestalte, want ze is enorm gefascineerd door mineralen.

Haar schilderijen met dots – dotpaintings –  nodigen uit tot voelen, de structuur van de dots die puntjes en bobbels creëren zorgen voor een extra dimensie van het werk.

Kitty volgt momenteel deeltijds kunstonderwijs textiele kunsten in Antwerpen, waarbij ze nieuwe dingen leert die haar verder op weg helpen met haar kunst.

U kan haar meest recente werken bekijken op Instagram onder Kittysartatelier of op Facebook onder Kittys Artatelier.

Kitty is bereikbaar via :

telefoon : +32486935193

email : kitteken@hotmail.com

Werk van Kitty