Tags: #beelden #klei #kleibeelden

Over  Luc

Ludeko

Luc De Kock (°1962) heeft sedert zijn pensioenleeftijd een oude fascinatie teruggevonden vanuit zijn jeugdjaren: boetseren met klei. De creativiteit zit wat in de familie. Zijn oudere zus, Lief, welke al tientallen jaren zelf haar beelden maakt in haar eigen huiselijk atelier, voorzag daarbij in de opportuniteit en leverde daarbij de inspiratie om deze hobby terug te gaan beoefenen.

Door een drukke loopbaan is de creativiteit tijdens zo’n rustige bezinningsmomenten al die tijd op het achterplan geraakt. Nu hij, na een intermezzo van 45 jaar, terug de tijd voor zich heeft, is hij (her)begonnen met het maken van kleibeelden onder het pseudoniem ‘Ludeko’, waarmee de creaties ook worden gemerkt.

Zijn aandachtspectrum richt zich vandaag vooral op zijn liefde voor dieren: animalier.

De voorbije 20 jaar, heeft hij heel wat reizen gemaakt naar verre continenten. In al die tijd kon hij zijn aanleg voor het visualiseren van bijzondere momentopnames en beelden vooral ‘kwijt’ in de digitale fotografie.  De focus richtte zich daarbij meer en meer op de schoonheid van de bijzondere dierenwereld, die hij telkens weer op zijn reizen in Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika tegenkwam. En toen was het tijd om in tactiele creaties de eigen weg op te gaan met het toevoegen van een dimensie.

De initiële inspiratie richt zich dan ook vooral op ‘dierenkoppen’, waar gestalte wordt aan gegeven: beelden voor binnen en buiten, soms met een ietwat creatievere of ludieke toets. Ze worden zorgvuldig gekneed, bewerkt, herwerkt, genaamtekend, gebakken, … en al dan niet gekleurd en vernist.

Dit is het begin van een queeste. Vrienden zijn al fan. We durven hopen op meer interesse en zien wel waar het ons toe leidt.

Luc De Kock

Van Nu en Strakslaan 4

2920 Kalmthout BE

+32 475.500.247

Werk van Luc