Tags: #dieren #portretten #kleur #schilderijen #apen

Over Ralph

Geboren in Brussel (Elsene) in 1972, woon ik al 33 jaar in Moeskroen. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door ART.
18 maanden lang is olieverfschilderen een alles verterende passie geworden. De aanleiding was maart 2020, toen ik na een ernstig gezondheidsprobleem enkele maanden aan huis gekluisterd was. Ik had de beschikking over een ezel, een paar doeken, tubes olieverf en een beetje ruimte. Dit materiaal, dat ik 17 jaar eerder, toen ik naar de academie voor Schone Kunsten in Moeskroen ging (1 les per week gedurende 2 jaar – leren aquarelleren, olieverf, houtskool, tekenen, beeldhouwen), schuchter en te weinig had gebruikt, kwam op het juiste moment!
Ik had toen het verlangen en de NOOD om te creëren, deze keer met lef, zonder bang te zijn om fouten te maken. Het leven is te kort, je moet leven, genieten, durven.
Een andere passie in het leven, filosofie! Alles is voor mij een onderwerp om over te filosoferen. Dus heb ik schilderen en filosofie aan elkaar gekoppeld! Voor elk van mijn schilderijen is een filosofische kaart gemaakt. “Ik schilder geen primaat om te zeggen een primaat te schilderen, er is altijd een boodschap die ik probeer over te brengen, op mijn eigen manier”.
Als de dierenwereld veel plaats inneemt in mijn picturale keuzes, ben ik voortdurend op zoek naar beweging (mijn dansers), expressie en onverwachte kleuren. Vaak vind je in mijn werk een knipoog naar het Universum.
Van Gogh is mijn favoriete schilder, maar elke kunstenaar die ik ontdek in mijn lectuur, in de tentoonstellingen die ik bezoek, maakt dat ik nieuwe technieken wil uitproberen, ik ben dorstig om te leren, om me steeds opnieuw te ontwikkelen.
Ik schilder ook veel ’s nachts (ik heb een bepaald soort slaap). Het grote voordeel is de rust, de kalmte, de tijd voor zichzelf. Het nadeel is soms dat je de kleuren moet retoucheren zodra het daglicht komt! Dit zijn niet altijd aangename verrassingen. Ik besteed ongeveer veertig uur per week aan deze vitale passie. De rest van de tijd besteed ik aan mijn werk, waar ik van hou, en aan mijn levenspartner Melanie, van wie ik zielsveel hou.
Tot nu toe heb ik meer dan 200 schilderijen gemaakt in soms zeer verschillende stijlen.
Een jaar geleden kwam een galeriehouder naar me toe en bood me aan mijn werk permanent bij hem tentoon te stellen. Een dozijn van mijn schilderijen worden daar nu tentoongesteld. @dm-antica in Knokke, Dumortierlaan.
Galerie C in Moeskroen exposeert ook enkele van mijn vroege schilderijen.
Ik heb het geluk dat ik al 2 solotentoonstellingen heb gehad, en een paar deelnames aan groepstentoonstellingen.
Ik ben zichtbaar op Belgianart, artmajeur, hubbubart, plogixgallery, arlookone, enz. Ik neem deel aan veel wedstrijden
Van 2 tot 11 december 2022 is een nieuwe solotentoonstelling gepland in Moeskroen, een andere in Rekkem van 1 tot 5 juni en een zeer grote tentoonstelling in januari 2024 in het kasteel van Estaimbourg.
Het is moeilijk om over jezelf te praten! Nee ? Heb ik het essentiële geschreven? Had ik niet bondiger moeten zijn? Waarom niet? Waarom niet? Wat is het punt? Ben ik het waard om te lezen/zien? Waarom zou ik dat niet zijn?
Ik kijk uit naar een uitwisseling, een feedback, een kritiek op mijn werk. Heb een mooi artistiek leven.

Website address:

https://www.artmajeur.com/ralph-spegelaere

https://by-ralph.be/

RALPH.S

Werk van Ralph