Tags: #beeldhouwen #sculpturen #monochroom #marmer #rvs

Over  Bert

Bert Verboon, geboren in 1948, is vanaf 2001 intensief bezig met beeldhouwen en vanaf augustus 2012 is hij er vrijwel fulltime mee bezig, na te zijn gepensioneerd als docent Onderzoeken en Ontwerpen. Aanvankelijk was Bert een traditionele beeldhouwer. Veel sculpturen werden uit diverse steensoorten gehakt en meestal volledig gepolijst om de kleur en de structuur van de steen goed tot z'n recht te laten komen. Ook maakte hij een serie geometrische sculpturen, die op de één of andere manier in elkaar lijken te zijn gezet, maar zij zijn elk in z'n geheel uit een heel blok kalksteen gehakt.

Daarna werkte hij met de combinatie van marmer en RVS. Daaruit is de serie "Frames" ontstaan, waarbij een bewerkt stuk marmer werd bevestigd in een RVS frame.

Tegenwoordig maakt hij veelal specifieke objecten van industrieel materiaal, RVS, die een minimalistische uitstraling hebben. Maar eenvoud van ruimte komt niet noodzakelijkerwijs neer op eenvoud van beleving. Zijn constructies maken complexe ontmoetingen mogelijk voor toeschouwers, daar de reflecties op het reflecterende materiaal zich verplaatsen terwijl men langs de werken loopt. Deze objecten kunnen ook in een groter formaat worden vervaardigd en zijn uitstekend bestand tegen weersinvloeden.

Zijn sculpturen zijn vaak een mix van realisme en abstractie. Een werk hoeft niet per se een heleboel dingen te hebben om naar te kijken, ze te vergelijken, te overdenken en te analyseren. Het werk als geheel, zijn hoedanigheid als een geheel, is het interessante. Vorm, beeld en kleur zijn meestal enkelvoudig.

 

Contact gegevens:

 

Bert Verboon

Polderpeil 15

2408RD

Alphen aan den Rijn

0657948294

 

www.bertverboon.nl

bverboon@hotmail.com

Werk van Bert