Tags: #sieraden #stenen #kleur

Over Caroline

‘Met mijn sieraden wil ik iedereen laten zien dat er in je eigen omgeving schoonheid voor het oprapen ligt.’

Die ‘gewone’ stenen die langs de Rijn zijn te vinden, heb ik altijd al als kleine sieraden beschouwd. Ik verwonder me over de verscheidenheid van de stenen die ik vind. Of het nou halfedelstenen of gewone kiezels zijn, tijdens het slijpen komen er kleuren en patronen naar boven die mij versteld doen staan.

Wat ik fijn vind is dat de ecologische voetafdruk van mijn sieraden klein is. De stenen verweren zelf uit gebergtes, het transport gaat door de stroming van de rivier en ik verzamel ze en slijp hun schoonheid vrij. De kleuren zijn dus ook natuurlijk. Daarbij hergebruik ik vaak zilver en goud door het om te smelten.

Naast het ontwerpen en het maken van sieraden geef ik ook workshops edelsmeden en stenen slijpen. Zo laat ik anderen ervaren wat er langs de Rijn te vinden is. Stenen waar je normaal gesproken over heen loopt, maar waar de mooiste handgemaakte sieraden in verborgen zitten.

Ik ben niet alleen bezig met het geven van workshops en het maken van sieraden, maar ik ben ook ijverig in de weer met bijzondere projecten. Hierbij maak ik unieke en persoonlijke sieraden voor bijzondere herinneringen. Dat kan ook een klein object zijn. Daarnaast maak ik iets nieuws van oude sieraden met een emotionele betekenis. Je kunt zelfs zelf meewerken aan een onderdeel ervan.

Vaak ben ik te vinden in mijn atelier onder de grond waar ik ook een klein winkeltje heb. Mocht je langs willen komen dan wel graag even een afspraak maken. Mijn adres is St. Martinusstraat 1 in Beek (Montferland) en mijn telefoonnummer is 06-36595384

www.streeksieraden

www.sentimentsieraad.nl

Werk van Caroline