Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Sabine

Ongeveer 27 jaar geleden ben ik in Groningen op de School voor Handenarbeid, tegenwoordig Vrijdag, begonnen met een cursus Edelsmeden. In het begin was het voornamelijk het aanleren van vaardigheden zoals solderen en zagen en het leren kennen van de diverse metalen en edelmetalen en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. In de loop der jaren heb ik heel veel geleerd door steeds van alles uit te proberen. Het mooie van werken met metalen, en dan voornamelijk zilver en goud, is dat je het werk weer kunt smelten als het niet naar je zin is en dan weer opnieuw kunt beginnen. Ik vergelijk het met het werken met klei.

De cursus bezoek ik niet meer omdat ik thuis een eigen atelier heb waar ik mijn hobby kan uitoefenen en in de loop der jaren heb ik heel wat sieraden gemaakt die ik verkoop op diverse kunstmarkten. Ook werk ik in opdracht.

Het liefste maak ik iets van gedragen sieraden, b.v. van een dierbaar familielid waardoor het sieraad een emotionele waarde heeft voor de toekomstige drager.

Sabine Diffenhard

Sabine.diffenhard@gmail.com

website:www.diffenhard.com

Werk van Sabine