Tags: #beelden #steen #brons #keramiek #hout

Over  Chantalle

Chantalle Smeets (1967 – Heerlen).

Chantalle Smeets is na 4 jaar WIK (wet inkomensuitkering kunstenaar) in Maastricht Nederland, 22 jaar actief als professioneel kunstenaar.

Samen met Martiene Stevens (haar partner en ook kunstenaar), beheert zij Kunsthuis Trobar Riemst (B).

Chantalle Smeets heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, hetgeen zichtbaar wordt in haar beelden van brons, steen, keramiek en hout. Elk beeld vraagt “een eigen kleur”. Haar inspiratie bron is de natuur. Zij heeft geëxposeerd bij diverse galeries en kastelen (ook beeldentuinen) in Nederland, België en Spanje en haar sculpturen reizen door heel Europa, Amerika en de Canarische eilanden. Momenteel heeft ze haar atelier in centrum Maastricht waar ze haar meest recente werk exposeert samen met Martiene.

Naast haar vele  beeldende werken  schildert Chantalle Smeets ook op doek en houten panelen.

Haar schilderingen vol diepe kleuren zijn een combinatie van realiteit en abstractie. Er zijn figuren, die vervagen of in licht worden gevangen uit het niets tevoorschijn komend. Zij ziet vaak dansende of bewegende mensen in de grillige takken en wortels van bomen. En net als de wortels van bomen, grijpen figuren zich vast, gesloten en in overgave, rustend in haar schilderijen. Deze stijl kan men ook herkennen in haar  expressieve beeldende kunst. De beelden stralen kracht , dynamiek, openheid of ingetogen rust uit. De kunstenaar beoogt in haar werk om  schoonheid, troost en mededogen uit te dragen in verbinding met de natuur.

Kunsthuis Trobar

Chantalle Smeets: +32(0)467077822

info@kunsthuis-trobar.com

www.kunsthuis-trobar.com

Kunsthuis Trobar

Klein-Lafeltstraat 19
3770  RIEMST
België

 

om

Werk van Chantalle