Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Debby

In 1989 ben ik een eenmanszaak begonnen, genaamd D-Design, waarmee ik een Diversiteit aan creativiteit vertegenwoordig.

Inspiratie

Mijn creativiteit richt zich voornamelijk op het schilderen, maar daarnaast maak ik ook kunstwerken uit staal, hout en beeldhouw.

 

Schilderen

Gedachten en associaties die tijdens het schilderen opkomen, verbeeld ik in mijn werk. Het is een emotie, expressie van mijn gedachten/gevoelens en spiritualiteit, die tevens wordt beïnvloed door de wereld om me heen. Kenmerkend aan mijn werk is het streven naar perfectionisme om iets realistisch uit te beelden, wat zich afwisselt met het streven naar het ontwikkelen van een aaibare- en voelbare touch. Dit effect kan worden bereikt door het gebruik van materialen zoals zand, zijde, steentjes, stro, marmerpoeder, bladgoud, etc. of het verwerken van (geschilderde) vachtjes in de onderwerpen.  Zo ontstaat een herkenbaar beeld (iets werkelijks) met een fantasie (onwerkelijks). De voldoening zit in het spel om werkelijkheid te combineren met mijn fantasieën. Het gebruik van verschillende technieken maakt het extra spannend. Dit zie je bijvoorbeeld terug in mijn Stillevens. Deze Stillevens zijn een fantasie, welke ik al stoeiend met de compositie en licht en donker op het doek laat ontstaan. In mijn Stillevens staat mijn gefantaseerd beeld “stil” en breng ik het “leven” in de compositie terug door er een bloem of dier in te verwerken. Ook het aaibare, “de vachtjes”, zie je hierin terug.

Niet alleen stillevens maar ook dieren, portretten, bloemen, landschappen en abstracten schilder ik. Nieuw zijn mijn bloemenschilderijen die verdrinken in een achtergrond met goudpoeder, kwetsbaar maar ook SCHITTERend. Bent u op zoek naar een kunstwerk en heeft u nog niets geschikts kunnen vinden, neem contact met mij op voor een persoonlijk kunstwerk?

Ik maak vrij werk en in opdracht.

Staal

Naast het schilderen werk ik ook met staal. Van staal maak ik grote wandschilderingen, borderkunst voor in de tuin of figuren voor aan de wand, die beschilderd en speciaal gecoat worden voor buiten. Voorbeelden: Station Koog aan de Zaan (voorheen Station Driebergen/Zeist), CS Schagen in Noord-Holland (Voorheen CS Alkmaar) en Parkwijk in Almere.

Hout

Uit hout maak ik wanddecoraties, groot en klein, onbewerkt of beschilderd! Voorbeeld: CS Amersfoort

Beelden

Beelden, groot of klein, op maat gemaakt en brons gepatineerd of in andere kleuren vervaardigd.

 Ik hou me ook bezig met

  • Ontwerpen van kaarten voor speciale gelegenheden
  • Buitenschilderijen/wanden op staal! Voor aan de muur of in de grond !
  • Illustraties t.b.v. tijdschriften, boeken, advertenties en Internet,
  • muurschilderingen
  • Logo’s, huisstijl,
  • Schilderlessen/workshops in alle schildertechnieken in eigen atelier of op locatie.
  • Schilderlessen aan de Vrije Hoge School

Contactgegevens:

Debby van Zon

Bloemenheuvellaan 12

3702 AR Zeist

+ 31 (0) 6 25 29 06 24

www.debbyvanzon.nl

Werk van Debby