Tags:  #schilderij #tekening 

Over Feike

ALS KUNSTENAAR

Al bijna 25 jaar ben ik actief als professioneel kunstenaar. Ik werk vanuit mijn ruim en licht atelier in de achtertuin van mijn huis, waar ik dagelijks te vinden ben. Typerend voor mijn werk zijn een open opstelling en veelzijdigheid. Dit laatste vertaalt zich niet alleen in een scala aan technieken die ik beheers (o.a. olieverf, kleurpotlood, zeefdruk, glasappliqué, pastel), maar ook in zeer uiteenlopende werken: portretten, thematisch werk, kunst in openbare ruimten en meubels.  Zowel in mijn eigen vrije werk als dat voor opdrachtgevers zoek ik altijd de grenzen van mijn kunnen op.

In mijn zoektocht naar het persoonlijk Wereldbeeld verwijs ik graag naar de Franse filosoof Merlau-Ponty (1908-1961): “Als een werk geslaagd is heeft dit het merkwaardige vermogen zichzelf te onderwijzen. De schilder heeft slechtseen beeld kunnen construeren.

Men moet afwachten of dìt beeld voor anderen tot leven komt.”

Ik herken dit: sfeer en beeld moeten iets oproepen, zodat dit ‘tot leven komt’. Mijn manier van werken vertoont (misschien daarom) ook raakvlakken met de surrealisten Delvaux en Magritte.

Ik maak zowel vrij werk als in opdracht.

WERKEN EN EXPOSITIES

Op mijn website krijg je een goed overzicht van wat ik de afgelopen jaren allemaal gemaakt heb, welke technieken ik gebruik en lees bijv. ook hoe ik aan het werk gaat bij opdrachten.

Divers vrij werk en werk in opdracht hangt bij particulieren, bedrijven en instellingen. Een kleine greep: Gemeentehuis Joure, Provincie Huis Zuid-Holland, museum Horažďovice (Tsjechië), kerken (Woubrugge en Joure), Stiltecentrum Borsthuis (verpleeghuis) in Hengelo,

Ik exposeerde eerder o.a. in: Joure (museum), Ziekenhuis in Amstelveen, Groot-Brittannië (Woodbridge), Duitsland (Keulen), Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop, Den Bosch, Laren, Naarden en België (Tongeren).

Teken- en schilderatelier Feike de Vries
tel.: +31 172 519105
www.feikedevries.nl
www.gallery.feikedevries.nl
Wil je op de hoogte blijven van mijn werk, neem een abonnement op mijn
nieuwsbrief ‘SJOCH’, zie https://www.feikedevries.nl/sjoch/

Werk van Feike