Tags: #potlood #kleurpotlood #aquarel #acryl #olie #gemengde techniek

Over  Inez

Met potlood, kleurpotlood, aquarel, acryl, olie of gemengde techniek, klein of groot formaat: de werken van Inez van Deelen Sigg tonen levendige gezichten. In haar portretten probeert Inez de essentie, de ziel, het karakter van een mens te treffen. Ze werkt vanuit zelfgemaakte foto’s als ze opdrachten maakt, of met foto’s die ze vindt in diverse media.

Naast portretten maakt Inez ook regelmatig abstracte werken. Een voorbeeld hiervan zijn haar kleur-verschuivingen, bonte werken met patronen waarin geen enkel vlak dezelfde kleur heeft als een ander. Ook ontstonden diverse series linoleumdrukken, waarbij kleur-unicaten zijn gemaakt met een verloren plaat.

Na een 3-jarige opleiding aan de kunstacademie in Stuttgart, Duitsland (1987 – 1990) leefde Inez als beeldend kunstenaar en gaf ze lessen aan volwassenen en kinderen in haar ateliers in Mettmenstetten (Zwitserland). Ze was hier in 1998 medeoprichter van de succesvolle Kunstausleih (kunstuitleen), die onder eigen regie met wisselende kunstenaars zeker twee keer per jaar grote tentoonstellingen organiseerde op prachtige locaties in heel Zwitserland.

Voor haar gezondheid kwam Inez in 2017 terug naar Nederland. Nu woont en werkt ze in Castricum, geeft hier privéles en doet o.a. mee aan de kunstfietsroute 2024 op eigen adres!

www.kunst-inez.nl

www.kunstausleih.ch

Inez van Deelen Sigg

Admiraal de Ruyterlaan 26

1901VV Castricum

Tel: 0251 750 423

Werk van Inez