Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Jos

Jos Engbersen schildert sedert eindjaren zestig. De belangstelling hiervoor werd gewekt door zijn vriendschap met Bertus Luccassen die al langere tijd kunst schilderde.

Gedurende zijn arbeidscarriere (‘bankier’/voetballer, ambtenaar, HRM-er en arbeidsdeskundige) ontwikkelde hij deze vaardigheid met tussenpozen van jaren waarin studies en het opvoeden van kinderen voorrang kregen.

Eerst nadat zijn (eveneens) passie voor sportbeoefening vanwege lichamelijke mankementen een ondergeschikte rol moest gaan spelen, bloeide de liefde voor het schilderen sterk op.

Tegenwoordig creëert hij zijn werken in acryl na jaren met hoofdzakelijk olieverf te hebben gewerkt.

Elke dag trekt hij zich wel een aantal uren terug in zijn bescheiden atelierhoek, al dan niet vergezeld van de (klassieke) klanken uit de radio of een praatprogramma op TV.

De schoonheid van Jos zijn schilderijen ligt in de (zeer) gedetailleerde vastlegging van kleur en licht. Een schilderij is niet gauw klaar bij hem!

Fotografisch in zijn precisie en toch combineert Jos elementen van realisme dikwijls met een abstract element.

Engbersen schildert verscheidene thema’s: mensen van ‘all over the world’ met verborgen emoties,

experimentele stillevens (‘uit eigen keuken’), de dierenwereld in al zijn dynamiek, of de schoonheid van Twente. Samen met zijn kunstcollega en leermeester Bertus

Lucassen staat ook het maken van wandschilderingen en het geven van groepsworkshops op zijn repertoire.

In 2018 stelde hij een (foto-)boek samen: ‘het schildersleven van Jos Engbersen’. Engbersen neemt deel aan exposities in galeries, exposeert in instellingen en neemt deel aan gerenommeerde kunstmarkten in het land.

Sedert zijn pensionering coached Jos wekelijks een aantal kunstschilderliefhebbers.

Jos Engbersen

Elsboerlaan 52

7602 BW Almelo

06-24109084

josengbersen@gmail.com

www.josengbersen.com

Werk van Jos