Tags: #schilderij #tekening #dieren #vogels

Over  Kim

Kim Renders  houdt van dieren en dit is ook terug te vinden in haar werk, zij beschouwt zichzelf dan ook een Wildlife artist. Tekenen heeft ze altijd gedaan en dieren trekken haar. Als ze het mooi vind dan tekenent ze het. Vooral vogels hebben haar altijd al gefascineerd. Hoe ze bewegen, dat ze kunnen vliegen, wat ze doen en de interacties die ze hebben. Ook hoe ze denken en reageren is erg belangrijk, daarom is ze ook biologie gaan studeren.

Na haar studie is zij fulltime kunstenaar geworden en combineert zij nu haar interesse voor biologie met haar kunst.

Dat het biologisch klopt is belangrijk; de houding van het dier en de omgeving, maar ook kijkt ze nu nog bewuster naar licht en schaduw, naar vorm en uitdrukking.

Dieren tekent ze zeer gedetailleerd, om zo goed mogelijk alle fascinerende kenmerken, maar ook hun individuele persoonlijkheid weer te geven. Daarom besteed ze extra veel aandacht aan het oog; de uitdrukking bepaalt alles.

Zij tekent en schildert alleen wat ze gezien heeft, want het verhaal achter het schilderij of tekening is voor haar ook belangrijk. Pas als je weet wat je gezien hebt kun je het in een context plaatsen, dan snap je ook wat er gebeurde op dat moment. Ze gebruikt daarom alleen haar eigen foto’s voor de details en compositie.

Dieren tekent ze met name in grafietpotlood en kleurpotlood, verder werkt ze ook met olieverf. Naast dieren schildert ze ook landschappen en is ze met mooi weer ook buiten te vinden om Plein Air te schilderen.

Haar werk was te zien op meerdere exposities in binnen- en buitenland, onder andere tijdens Natuurlijk Natuur in Gallerie Staphorsius in Westzaan en twee keer in de prestigieuze expositie Birds in Art in het Leigh Yawkey Woodson Art Museum in de Verenigde Staten. Verder is zij al meerdere keren als finalist geselecteerd voor de online expositie Richeson75, Animals, Birds and Wildlife. Twee van haar werken hebben ook gehangen in de Focus on Nature expositie in het Roberson Museum and Science Center in Binghamton, New York, Verenigde Staten.

Voor contact kunt u e-mailen naar:

e-mail: kimrendersfineart@gmail.com

Website: www.kimrendersfineart.nl

 

Werk van Kim