Tags: #schilderij #tekening #portret #dieren

Over Marin

Van jongs af heb ik drie grote passies: schilderen, mijn liefde voor dieren en planten en mijn interesse in de gedragingen van de mens.

Het is mijn missie om je te helpen bij je kern te komen en je volledig te laten zien, gewoon zoals het is. Zo je hart volgend, bloei je op en kun je jouw bijzondere kwaliteiten en passies pas echt ten volle beleven en benutten!

Ieder heeft zijn eigen weg te gaan. Ik help die weg te vinden.

Portretten

De (onbewuste) neiging van de mens om een uiterlijke façade op te trekken, hetgeen dat bij dieren ontbreekt, blijft me mateloos fascineren. Waarom doen mensen dit? Als dit ‘masker’ afgezet wordt, in hoeverre verschillen mens en dier dan nog?

Mijn portretten zijn altijd een zoektocht naar de essentie van een wezen, ‘het binnenste naar buiten halen’.

Achtergrond

Van oorsprong ben ik opgeleid tot autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving. Na kort actief te zijn in het onderwijs op middelbare scholen en voor kunstcentra, besloot ik om me volledig aan mijn werk als schilder en als privé docent in het tekenen en schilderen te wijden.

Het schilderen en tekenen van portretten is een talent dat me gegeven is, ik ben autodidact. Toch kwam ik tijdens het schilderen en tekenen regelmatig dingen tegen waarvan ik voelde dat ze niet werkten, maar waar ik niet meteen een oplossing voor had. Als het wel werkte, wist ik niet waarom. Dit zette me aan tot het jarenlang oefenen en studeren om het tekenen en schilderen volledig te kunnen doorgronden, beheersing te krijgen in plaats van toevalstreffers. Deze ontwikkeling houdt voor mij overigens nooit op. Nog steeds schets en schilder ik iedere dag en lees en bekijk ik er alles over dat ik te pakken kan krijgen.

Met liefde geef ik mijn kennis en ervaring weer door aan mijn studenten.

Naast portretschilder en docent ben ik ook actief als begeleider voor mens en paard en coach met behulp van paarden. Hierin combineer ik mijn kennis en ervaring in het coachen, energiewerk, lichaamsbewustzijn, horsemanship, rechtrichten, centered riding, doceren en de academiche rijkunst om combinaties op basis van authentieke communicatie in een optimale lichamelijke en geestelijke balans te brengen.

“Een schilder met een gouden penseel die gezichten en vooral ogen met grote bezieling vastlegt. Prachtige portretten van eenzame lieden op vellen pakpapier. Marin Elsen is een talent om goed in de gaten te houden.”
Mark van de Voort, Brabants Dagblad,
16-04-09

 

Contactgegevens

Marin Elsen
Ulvenhout, The Netherlands

Locatie (cursus) atelier: Takkebijsters 7, 4817 BL, Breda

info@marinelsen.nl
+31 (0)6 11155532

Werk van Marin