Tags: #beelden #steen #brons

Over  Martiene

Martiene Stevens 1951, Ulestraten. Professioneel kunstenaar. Momenteel woont en werkt zij in Riemst, België.
Het leven van Martiene is sinds haar prilste jeugd doordrongen van het dichterlijke en mystieke, zowel in haar boeken, haar beelden en haar zangkunst.
Haar beelden van steengoed en brons zijn zeer herkenbaar in een duidelijke eigen stijl: “expressieve grote koppen en beelden met serene uitdrukkingen”.
De natuur is haar grote inspiratiebron en leermeester. Dit is o.a. te zien in haar bronzen beelden, waarin zij gebruik maakt van gedroogd natuurlijk materiaal van bomen en planten, verbinding zoekend tussen hemel en aarde. De laatste jaren maakt ze naast sculpturen van brons en steen, vooral houtsculpturen van gevonden stukken hout uit bossen, velden, aan zee, etc.

Martiene heeft twee exposities op haar naam staan in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Exposities in gerenommeerde galeries en kastelen in Nederland en België. Auteur van een 8-tal boeken. Eigenaar van Kunsthuis Trobar in Riemst B. samen met haar partner Chantalle Smeets.

Sepia-Kunst

Martiene heeft deze kunstvorm zelf ontdekt en ontwikkelt en op zeer unieke wijze vormgegeven.

Martiene bewerkt de inwendige schelp van de sepia (katinktvis) tot een mystiek kunstwerk. Zie haar webpagina: “Sepia kunst van Martiene Stevens”.

Kunsthuis Trobar

Samen met haar partner, Chantalle Smeets, beheert Martiene  Kunsthuis: “TROBAR”, in Riemst, België, 3 km. buiten Maastricht. Beiden bieden U de mogelijkheid tot bezichtiging en/of rondleiding.

  • Durf vertrouwen in vertwijfeling (eigen beheer)
  • Het mysterie van de adem
  • Naar het pure goud (uitgegeven door het natuurhistorisch museum, Maastricht)
  • Val van de hoogmoedKunsthuis Trobar

Klein-Lafeltstraat 19
3770  RIEMST
België

Martiene Stevens +32465093749

info@kunsthuis-trobar.com

www.kunsthuis-trobar.com

Werk van Martiene