Tags: #allekleuren #fotograaf #fotografie 

Over Olga

Ongeveer 25 jaar geleden is mijn liefde om te gaan schilderen geboren. Na mijn opleiding als docente handvaardigheid ben ik les gaan geven op middelbare scholen.

Natuurlijk zijn tekenen en handvaardigheid nauw met elkaar verbonden, waardoor mijn nieuwsgierigheid naar schilderen steeds groter werd.

Ruim 15 jaar bij een Maastrichtse kunstenaar de kneepjes van het vak geleerd en door de jaren heen mijn eigen stijl ontwikkeld. Ik werk met acrylverf en objects-trouvé. Met name het verval spreekt mij erg aan van voorwerpen die al een leven achter zich hebben. Bijvoorbeeld ijzer, en dan liefst verroest.

Het is een zoektocht, zowel buiten als op het doek. Schilderen is kijken, genieten, ontdekken, emoties… Met verf en de verscheidenheid aan materialen probeer ik een compositie op te bouwen met een mooie gelaagdheid. Dit is vaak een gevecht op het doek. Zoekend verdwijn ik in een andere wereld. Schilderen geeft mij rust.

Als de toeschouwer, dat wat hij ziet in zich opneemt, zal mijn werk voor iedereen een andere betekenis krijgen… Dan heb ik mijn doel bereikt!

Olga Crombag
Telefoon: 06 52163526

Werk van Olga